Analys v.15. ”Portfölj-& OMXS30 uppföljning.”

Börsen
Det är positiva tongångar på börsen på grund av att Coronavirusets spridningstakt har börjat avta. I flera länder håller företagarna fortfarande stängt och människorna sitter i karantän, men politikerna säger att om ett par veckor kommer flera länder börja öppna upp landet igen och sakta börja återgå till arbetet. Det har även tillsatts enorma ekonomiska stödpaket från centralbanker och regeringar i flera länder som har varit en bidragande faktor till att börserna har rekylerat uppåt.

Börsen har efter senaste veckan börjat återhämta sig från det psykologiska stödområdet på ca 1250- nivån och har efter det rekylerat upp ca +19%. Ser man vidare närmare på den tekniska grafen så ser det ut på följande sätt:
Efter den stora nedgången som vi fick se från den 20 februari klarade köparna att stå emot säljarna på 1260-1250 nivåerna. Vid dessa nivåer ser vi också att OMXS30 var på extremt översålda nivåer och volatiliteten var på skyhöga nivåer när man ser på VIX-index som noterades på 79-nivån som högst. De senaste veckorna har volatiliteten sjunkit och VIX-indexet noteras på 37-nivån. Det nya motståndsområdet är vid 1475-1510 och uppnår vi dessa nivåer så möter vi nästa motstånd vid 1554-1600 nivån. Skulle det komma en våg av säljtryck är det första stödområdet vid 1409-nivån följt av 1250-nivån som vi hade senast 16 mars innan det vände uppåt.

(Tryck för förstora bild)

Chart från Börsdata Terminal

Portföljen
Under de rådande omständigheterna så har portföljen efter 50 dagar återhämtat sig och är på +1,27% från att ha varit på ca -33% i år från den 20 februari. Jag har under den perioden omallokerat i portföljen samt köpt och sålt aktier. Jag har dragit ner antalet bolag i portföljen för att ha det mer koncentrerat och ha kassa för mer köp ifall vi får fler nedgångar på börsen.
För den senaste uppdateringen på mitt innehav se här: https://sparasmartare.com/mina-innehav/
undefined
undefined

Många bolag har rasat på börsen och flera av dessa bolag har återhämtat sig 10-, 20- till och med 100% på bara någon vecka. Bolag som fortfarande visar styrka och har gjort det under börsraset är följande:

(Tryck för förstora bild)

Screener från Bördata

”Every once in a while, the market does something so stupid it takes your breath away.”

Jim Cramer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.