Inlägg

Genomgång av börsåret 2020!

Hur gick det för portföljen? Då har detta börsåret gått mot sitt slut och det har varit ett turbulent börsår på alla sätt och vis. Inledningen av året startade riktigt starkt efter ett bra avslut av 2019, då portföljen stängde på all time high. Optimismen från förgående år spred sig in på 2020 och från … Fortsätt läsa Genomgång av börsåret 2020!

Månadsanalys April- OMXS30 och portföljen

Observera att detta är mina egna tankar och analyser, inga köp-säljrekommendationer. Börsen Det har växt fram optimism på börsen under april månad och vi kan konstatera att det är de enorma stimulansåtgärderna som har varit den stora faktorn till återhämtningen. Samtidigt som kvartal 1 rapporterna har släppts har de flesta bolagen släppt bra rapporter som … Fortsätt läsa Månadsanalys April- OMXS30 och portföljen

Analys v.15. ”Portfölj-& OMXS30 uppföljning.”

BörsenDet är positiva tongångar på börsen på grund av att Coronavirusets spridningstakt har börjat avta. I flera länder håller företagarna fortfarande stängt och människorna sitter i karantän, men politikerna säger att om ett par veckor kommer flera länder börja öppna upp landet igen och sakta börja återgå till arbetet. Det har även tillsatts enorma ekonomiska … Fortsätt läsa Analys v.15. ”Portfölj-& OMXS30 uppföljning.”

Historisk månad på börsen! Portföljuppföljning- Mars

Observera att detta är mina egna tankar och analyser, inga köp-säljrekommendationer. Börsen I och med Coronavirusets utbrott som har fått världsekonomin på fall, är mars en månad som kommer att listas i historieböckerna. Från att börsen nådde toppen den 20 februari 2020 har OMXS30 nu fallit med över 20%, och börsen är inne i en … Fortsätt läsa Historisk månad på börsen! Portföljuppföljning- Mars

Analyser och tankar v.12. ”Börsen -30% på 1 månad”

Det har varit väldigt hög volatilitet på börsen i ca 30 dagar och det ser ut som att volatiliten kommer vara kvar på börsen en period till, i alla fall tills spridningen av viruset börjar avta och länderna får kontroll över det. I Kina och Sydkorea har vi börjat se att fallen av Coronaviruset har … Fortsätt läsa Analyser och tankar v.12. ”Börsen -30% på 1 månad”

2:a veckan av börsoron. Hur slutade veckan? Uppdatering av mina innehav.

Börsen Vecka 9 fick vi uppleva ett stor börsfall på grund av Coronaviruset, och oroligheterna på börsen har fortsatt in på den här veckan. Det har varit några bolag från bland annat USA- och Stockholmsbörsen som har vinstvarnat då bolagen har prognostiserat att första kvartalets resultat spås komma in under förväntningarna. Det är på grund … Fortsätt läsa 2:a veckan av börsoron. Hur slutade veckan? Uppdatering av mina innehav.

7 riktlinjer jag följer när det är börsoro

Vilken händelsefull vecka det har varit på börsen. Börsen backade 12,5% under veckan och senast den gjorde det var under finanskrisen 2008. Det sitter ett orosmoln över världens börser på grund av Coronaviruset och man vet inte riktigt vad som skall hända den närmaste tiden. Det är oklart om viruset – och nedgången som är … Fortsätt läsa 7 riktlinjer jag följer när det är börsoro

Ännu en ny milstolpe uppnådd! Vilken härlig känsla.

Portföljen fortsätter att nå nya höjder och nu har den passerat 800 tusen kr. Det tog ungefär nio månader för portföljen att nå 700 tusen kr och nu tog det ca en månad för portföljen att nå 800 tusen kr i portföljvärde. Det är fantastiskt hur snabbt det kan gå på börsen. På börsen kan … Fortsätt läsa Ännu en ny milstolpe uppnådd! Vilken härlig känsla.

Rapportvinnarna och förlorarna

Observera att detta är mina egna tankar och analyser, inga köp-säljrekommendationer. Vecka 7 avslutade portföljen väldigt starkt och utvecklingen för portföljen slutade på +5,26% jämfört med OMXS30 på +1,79%. Veckans starka uppgång har genererat en avkastning på ca +38,000 kr till portföljen. Anledningen till att veckan slutade riktigt bra var tack vare ett par bolag … Fortsätt läsa Rapportvinnarna och förlorarna

Ny månad, nya möjligheter. Let´s go!

Observera att detta är mina egna tankar och analyser, inga köp-säljrekommendationer. UtvecklingFebruari har börjat bra. Efter första veckan resulterade portföljens utveckling på +1,50%. Utvecklingen på OMXS 30 blev +3,73%, vilket är mer än dubbelt så mycket jämfört med portföljens utveckling. Avkastning i kronor blev ca +11,000 kr och portföljen har därmed återhämtat sig från nedgången … Fortsätt läsa Ny månad, nya möjligheter. Let´s go!