2:a veckan av börsoron. Hur slutade veckan? Uppdatering av mina innehav.

Börsen

Vecka 9 fick vi uppleva ett stor börsfall på grund av Coronaviruset, och oroligheterna på börsen har fortsatt in på den här veckan. Det har varit några bolag från bland annat USA- och Stockholmsbörsen som har vinstvarnat då bolagen har prognostiserat att första kvartalets resultat spås komma in under förväntningarna. Det är på grund av att bolagen har en stor del av sin exponering i Kina där de har sina fabriker eller kunder. Två av mina bolag i portföljen har vinstvarnat och dessa är Apple och Surgical Science.

Efter att börsen föll med ca 12% vecka 9 så har det fortsatt varit en hög volatilitet på börsen. Men börsen föll inte lika mycket, OMXS30 slutade på -2,39%. Ser man över den tekniska analysen så har OMXS30 under veckan brutit det viktiga stödområdet på 1700 nivån och nästa viktiga stödområde här efter är på 1600-1620. Börsen ligger just nu på översålda nivåer så vi lär se en uppstuds nästa vecka och börsen kan rekylera upp till motståndet på 1700 nivån.

(Chart från Börsdata terminal)

Portföljen

Jag har under förra veckan valt att allokera i portföljen och jag har både sålt och köpt mig in i nya bolag. Jag har dragit ner antalet bolag i portföljen med 4 st och just nu har jag totalt 30 st bolag i portföljen. Jag passade på att köpa när börsen föll som mest, men det blev inte stora köp i dessa bolag då jag tror oroligheterna kommer finnas kvar. Tanken är att successivt öka i dessa bolag. Nya bolag som jag har köpt aktier i är Addlife, Medcap, Balco Group och Match Group inc. Jag har samtidigt även köpt aktier i befintliga innehav under den här perioden då jag anser att aktierna har fått ta alldeles för mycket stryk.
Här kan ni se mina innehav: https://sparasmartare.com/mina-innehav/

Portföljen klarade sig faktiskt bättre vecka 10 än förgående vecka och har återhämtat sig lite från den stora nedgången. Portföljens utveckling slutade på +1,45% jämfört med OMXS30 på -2,39% och den totala avkastningen i kronor under vecka 10 blev ca 11.000 kr. Ser jag över den totala utvecklingen i år är portföljen upp +2,46% och OMXS30 -8,06%.

Så agerar jag:

De senaste två veckorna har varit tuffa då börsen har fallit med ca -14% och ser man till portföljen så har mestadels bara varit rött under den här perioden. Det är nu som man får hantera sina känslor och inte bli påverkad av rörelserna på marknaden. Oron över världens börser leder till ett perfekt tillfälle att analysera bolag som man har väntat med att köpa i. Det gäller att ha tålamod och vänta på den stora rekylen uppåt. När det händer är däremot något som ingen vet, utan något tiden får utvisa.


Dagens citat passar utmärkt under börsoron.

”It ain’t how hard you hit, it’s how hard you can get hit and keep moving forward. It’s about how much you can take and keep moving forward!”

Sylvester Stallone

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.