Ännu en ny milstolpe uppnådd! Vilken härlig känsla.

Portföljen fortsätter att nå nya höjder och nu har den passerat 800 tusen kr.
Det tog ungefär nio månader för portföljen att nå 700 tusen kr och nu tog det ca en månad för portföljen att nå 800 tusen kr i portföljvärde. Det är fantastiskt hur snabbt det kan gå på börsen.
På börsen kan man spara pengar till exakt vad som helst, vare sig det är till pensionen eller en kontantinsats till en fastighet. Det jag vet är att börsen är en riktig pengamaskin.

Anledningen till uppgången beror delvis på rapportperioden som har varit under månaden. Majoritet av bolagen i portföljen släppte bra rapporter och det togs emot positivt av marknaden, vilket kan leda till ännu fler uppgångar då framtidsutsikterna för bolagen ser bra ut.

Det har varit en lång resa och den har inte varit lätt. Det har krävt fokus och nyfikenhet för att komma dit jag är idag. Det kan se ut som att det har varit en dans på rosor och allt har rullat felfritt men så är inte fallet. Jag har gått på ett par nitlotter och förlorat en del pengar på vissa investeringar som jag gjorde under ett tidigt skede på min resa på aktiemarknaden. Jag har fått lära mig av mina misstag och det är jag är glad över. Det är på grund av misstagen som jag kan reflektera över vad som har gått snett och varför det blev så. Det tar jag i sin tur med mig som en erfarenhet för att inte göra om misstagen igen.

Jag har lagt mycket tid och energi på att förstå hur börsen och aktiemarknaden fungerar. Jag har insett att det är bara en bråkdel om hur mycket det egentligen finns att lära sig på börsen och aktiemarknaden. Det viktigaste är att lära sig grunderna om aktiemarknaden som t.ex. vad är en aktie, hur ett företag fungerar, hur aktiemarknaden och börsen fungerar och hur fundamental och teknisk analys fungerar. Man bör dessutom fundera på varför man vill investera i aktier och vilka risker det kan finnas förknippade med det. Dessa exempel ger ganska mycket information och kunskap om aktier och börsen, och det är en bra grund att börja med för att förstå hur det fungerar med investeringar.

Det jag har insett är att investering i aktier och börsen handlar mycket om tålamod och en stark självkänsla. Det är väldigt vanligt att vi människor gör som alla andra och följer ett flockbeteende. Det är psykologiskt baserat att människor gör som alla andra för att vi tror det kan vara det rätta beslutet. Detta beteende förekommer bland annat i aktiemarknaden och detta kan ofta leda till dåliga aktieaffärer.
Det handlar mycket om att arbeta med sitt psyke för att inte bli påverkad av andra människor och vad som kan hända på börsen och i aktiemarknaden. Det är bättre att istället hålla sig till sin strategi.
Det har lönat sig att följa sitt mål, sin strategi, sina uppsatta regler och tiden som jag har lagt ned har börjat löna sig.

Allt kan hända på börsen och det är väldigt svårt att förutspå vad som komma skall på marknaden. Det är inte långt kvar till miljonen och jag hoppas nå den under 2020 och en sak är jag säker på är att det inte kommer bli lätt.

WooCommerce

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.