Rapportvinnarna och förlorarna

Observera att detta är mina egna tankar och analyser, inga köp-säljrekommendationer.

Vecka 7 avslutade portföljen väldigt starkt och utvecklingen för portföljen slutade på +5,26% jämfört med OMXS30 på +1,79%. Veckans starka uppgång har genererat en avkastning på ca +38,000 kr till portföljen.

Anledningen till att veckan slutade riktigt bra var tack vare ett par bolag som släppte bra rapporter. Det var Evolution Gaming Group, Fortnox, Generic, Latour, Nyfosa och Lime Technologies. Av dessa bolag så var det framförallt Evolution gaming group, Fortnox, Lime technologies och Nyfosa som bidrog till den starka utvecklingen för veckan.

Det är däremot två bolag som sticker ut extra mycket och har kvartal efter kvartal levererat ruskigt fina rapporter. Bolagen är Evolution gaming group och Fortnox. Båda bolagen har haft en nästintill likadan utveckling genom åren. Bolagen släppte rapporterna igår och Evolution gaming group har gått upp ca +13% och Fortnox har gått upp ca +3%. Dessa två bolag var även vinnarna under veckan.

(EVOLUTION GAMING GROUP)
(FORTNOX)

Bolagen som rapporterade sämre än analytikernas förväntan var: Swedencare och Vitec Software Group. Båda bolagen sjönk ganska mycket under börsöppningen men återhämtade ett par procent under dagen. Swedencare slutade dagen på ca -7% och Vitec software group på ca -6%. Jag är dock fortfarande positiv inställd till bolagen.

När ett bolag släpper en rapport och rapporten slår analytikernas förväntningar tenderar aktien att stiga den dagen. Sannolikheten att aktien stiger dagen efter och ett par dagar framåt är hög. Orsaken till det är att efter rapporten kommer det oftast nya riktkurser från analytikerna, vilket i sin tur får aktien stiga till nya höjder.

Det gäller även ett bolag som släpper en rapport och rapporten är sämre än analytikernas förväntningar tenderar aktien falla den dagen. Aktien kan även falla dagen efter och ett par dagar framåt. Detta framkommer självklart beroende på hur marknaden tolkar rapporten.

WooCommerce

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.