Ny månad, nya möjligheter. Let´s go!

Observera att detta är mina egna tankar och analyser, inga köp-säljrekommendationer.

Utveckling
Februari har börjat bra. Efter första veckan resulterade portföljens utveckling på +1,50%. Utvecklingen på OMXS 30 blev +3,73%, vilket är mer än dubbelt så mycket jämfört med portföljens utveckling. Avkastning i kronor blev ca +11,000 kr och portföljen har därmed återhämtat sig från nedgången som var i slutet av januari.

Aktierna som var vinnarna den här veckan:
Fortnox, Eolus Vind, Investor.
Förlorarna med bred nedgång denna veckan:
Surgical Science Sweden, Genovis, Eneaundefined


Portföljen
Jag har under veckan köpt aktier i befintliga innehav. Motivationen för ökningen är att bolagen som har släppt rapporter har handlats ned av marknaden, men rapporten i sig har inte varit dåliga enligt mig. Då passar jag på att köpa när aktien har tryckts ned, då aktien två dagar senare har återhämtat sig och jag har fått köpa aktien billigare. Detta gör jag om jag anser att rapporten slår mina förväntningar och om jag tror på bolaget på sikt. Jag tar även ut vinsthemtagning om aktien har stuckit iväg i värderingen eller tagit en stor vikt i portföljen.

Jag har under veckan sålt hela innehavet i C-RAD med förlust på ca 7%. Jag sålde även 20% av vinsten på Surgical Science för att ta hem vinsten på nedgången efter rapporten. Jag ligger kvar i aktien med en liten bevakningspost.

Under veckan har jag tagit in Spotify i portföljen efter att jag har haft bevakning på bolaget ett tag. Aktien har stått och konsoliderat mellan 140-160 dollar. Jag köpte på mig en liten post innan rapporten släpptes i onsdags. Rapporten tyckte jag personligen var bra, bolaget har bland annat bra tillväxt och har även ökat abonnenter. Aktien handlades ändå ned av marknaden, dock återhämtade den sig i slutet av veckan.


Mitt mål i februari är att slå januari månadens avkastning. Det kommer bli en utmaning, men det finns fortfarande en stor chans beroende på hur marknaden reagerar på bolagsrapporterna som släpps under månaden. Bolagen som jag kommer fokusera lite extra mycket på är Fortnox, Evolution Gaming, Lime technologies, Latour, Embracer Group och Instalco. Deras bolagsrapporter kommer avgöra större delen av utvecklingen i portföljen i februari, då januari månaden slutade bra. Därför är ribban högt uppsatt.

undefined

I helgen kommer jag sitta framför datorn och med Börsdata i spetsen. Tiden kommer spenderas på en hel del aktieanalys på aktier som jag har på bevakning. Det finns stor sannolikhet att det blir en del aktieköp nästa vecka. Pengarna gör ingen nytta på sidlinjen för tillfället, pengarna ska sättas i arbete.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.