Portföljen gick bättre än OMXS 30.

Observera att detta är mina egna tankar och analyser, inga köp-säljrekommendationer.


OMXS 30 har vikit nedåt och girigheten på marknaden har sjunkit och OMXS 30 jobbar på att vädra ut överköpta nivåerna.
Viktiga stödområden för OMXS 30 är på 1760-1770, faller börsen under det så är nästa stöd vid runt 1700-1720. Svårt att säga vad som kommer att ske då allt kan hända på marknaden, speciellt med coronaviruset som har satt sträck i världens börser.

undefined
(Chart från Börsdata)

Utveckling
Första månaden på året är nu slut och utfallet på min portföljutveckling blev +7,21% jämfört med OMXS 30 på +0,64%. Utveckling i kronor blev +48,292 kr.


undefined

Månaden startade väldigt bra men sista veckan gick det sämre. Det går snabbt på börsen, det kan vara perioder som börsen kan ha hög volatilitet och andra perioder lägre volatilitet. Vi människor kan bli påverkade av saker runt omkring oss, ofta vad andra gör istället för att ta egna beslut. Det kan t.ex. vara nyhetsmedia, sociala medier och av andra människor som kan påverka ett investeringsbeslut.

Alla har varit nybörjare och jag minns när jag var ny på börsen. Känslorna var inte stabila och jag var inte lika kunnig inom aktier och börsen överlag jämfört med nu. Det kunde hända att jag vände mig till annat runt omkring mig för att få bekräftelse, eller inte vara ensam om en investering man har gjort och lyssnat på andra människor. Sådana beslut blev inte bra i slutändan.

Något som jag lägger stor vikt på är min rationalitet och känslomässiga stabilitet. Jag gör alltid mina egna analyser och tar beslut efter det. Jag lägger väldigt mycket tid att alltid lära mig något nytt om aktieinvesteringar och börsen, för jag vet att det kommer löna sig i slutändan.

Rapport
I januari var det fem bolag i portföljen som släppte sina rapporter. Det var Investor, Eolus Vind, Apple Inc, Enea och C-rad. Min bedömning av rapporterna var lite blandat. Enea och C-rad rapporter kom in sämre än väntat, men jag är fortfarande positivt inställd till bolagen för tillfället.
Eolus vind och Apple slog analytikernas förväntan och det togs emot positivt av marknaden.

Eolus vind steg med ca +11% rapportdagen och ca +18% på en vecka.
undefined

Apple steg ca +3% i efterhandel och ca +4% på tre dagar.
undefined

De topp tre bolagen som har genererat bäst avkastning i kronor under januari är: Eolus vind som har gått upp ca +7,700 kr, Lime Techgnologies ca +5,400 kr, Evolution Gaming ca +4,500 kr.
De tre sämsta bolagen som har generat sämst avkastning i kronor var: Enea ca -2,800 kr, Insplorion ca -1,400 kr, Axfood ca -1,200 kr.

En översikt på total avkastning i % sedan köp av aktierna i portföljen.

undefined

I februari är det 25 bolag i portföljen som kommer med sina rapporter. Flera av bolagen har höga förväntningar på sig av analytikerna. Eftersom det är mer än hälften av bolagen som rapporterar i portföljen så kommer rapporterna vara en avgörande faktor för portföljens avkastning i februari.

undefined

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.