Rapportperioden är igång! Avstämning av portföljen vecka 4.

Bolagsrapporter i portföljen.
Rapportperioden har dragit igång och tre av bolagen i min portfölj har släppt sina rapporter. Först ut var Investor som rapporterade substansvärdet per aktie var 550 kr om man jämför med 507 kr som var i tredje kvartalet. Det ger alltså en substansrabatt på 7,4 % och med de onoterade bolagens marknadsvärde som Investor äger så är substansvärdet per aktie 634 kr. Det motsvarar en rabatt på 19,7%. Bolaget höjer utdelningen tionde året i rad och utdelning höjs till 14 kr. Jag är nöjd med rapporten. Personligen tycker jag om Investor då det är ett välskött och tryggt bolag. Investor är ett av mina största innehav som jag är långsiktig aktieägare i.
undefined

(Utdelningsdiagram från börsdata, Eolus Vind)


Eolus Vind B var andra bolaget i min portfölj som släppte sin rapport. Marknaden välkomnade rapporten positivt och aktien steg ca 11%. Resultatet efter skatt var 42,1 miljoner kr det är en höjning mot fjolåret resultat efter skatt som var på 1 miljon kr. Resultatet per aktie uppgick till 1:69 kr jämfört med 0:04 kr per aktie. Jag är nöjd med rapporten.
Eolus Vind är ett av bolagen jag har ägt aktier länge i och det har resulterat en avkastning på över 200%. Jag är positivt inställt till bolaget och har ägt aktier när kursen var på ca 45 kr.

undefined

(TA från Börsdata)


Fastighetsbolaget Castellum var sista bolaget i portföljen som lämnade rapport vecka 4. Aktien steg vid börsöppning efter har kommit ut med årsrapporten. Förvaltningsresultatet hamnade på 766 miljoner kr och det var lägre än infronts snitt estimat som låg på 802 miljoner kronor. Analytikerna förväntade sig att intäkterna skulle bli 1.448 miljoner kr, men bolaget slog förväntningarna marginellt och intäkterna blev 1.478 miljoner kr. Vd:n Henrik Saxport är positivt inställt och ser en fortsatt stark marknad och stabila hyresintäkter.
Castellum höjer utdelningen till 6:50 kr per aktie från tidigare 6:10 kr. Bolaget har dubblat utdelning på 10 år, vilket är fantastiskt. Castellum är ett av mina två fastighetsbolag som jag är långsiktigt aktieägare i.

undefined

(Utdelningsdiagram från börsdata, Castellum)


Avstämning av portföljen vecka 4.
Den här veckan har bjudit på väldigt mycket från bl.a. bolagsrapporter till hög volatilitet i portföljen.
Det var blått och rött varannan dag under veckan, men idag var den bästa dagen i veckan och portföljen stängde på +1,15 % jämfört med OMXS 30 +0,97%. Avkastning i pengar denna veckan blev +11.197 kr, det är i snitt 2.234 kr/dag på fem dagar (börsdagar) och det är jag nöjd med.

undefined

Året har startat positivt för portföljen som ligger på +9,41% jämfört med OMXS 30 +2,31%. I avkastning så har det genererat mig totalt 63.296 kr och det är jag väldigt nöjd med.
Från och med nästa vecka så fortsätter rapporten till och med hela februari. Börsdata kommer vara min bästa vän framöver, det kommer att underlätta mycket i mina analyser i bolagen jag har i min portfölj.

undefined

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.